søndag den 8. januar 2012

Copacabana, Rio centro og masser af regn!

Dagen i gaar startede rigtig godt ud. Solen stod hoejt paa himlen og vi fik loest vores problem med hostels, saaledes at vi fik en nat mere paa det hostel vi er paa nu (paa et dormroom) og derefter flytter til et nyt hostel paa soendag.



Billeder af det hostel vi bor paa nu og har gjort de foerste par dage.. (JA man sover taet paa dormrooms! I vores vaerelse som er det mindste(!!) 9 mand paa ca. 12 kvadratmeter...)
I gaar formiddags var vi en tur paa Praia Copacabana (stranden) og blive dejligt solskoldede paa trods af kun ca. halvanden times solbadning med faktor 30 over alt! Billeder af Copacabana strand foelger (man kan ikke tage kamera med paa stranden).
Om eftermiddagen var vi en tur med metroen til Botofoga hvor vi ville gaa hen og se "sukkertoppen" (Urca), som naas med kabelbane. Allerede inden vi stod paa metroen dryppede det lidt, og da vi stod af og begyndte at gaa mod bjerget trak store sorte skyer sig sammen, hvorefter det stod ned i tykke staenger. Vi blev driv vaade paa trods af paraply (busserne tager ikke hensyn til vand i vejkanten og turister paa fortovet!) og endte med at maatte spise en snadwich til aften og koere skuffede hjem igen. Indgangen til kabelbanen koster nemlig ca. 150 kr pr. person og da "sukkertoppen" er et udsigtspunkt, saa var det ikke lige optimale forhold. Det kan vi heldigvis have til gode til en af de naeste par dage :-)


I dag tog vi metroen ind til byen fra morgenstunden. Vi startede dagen paa et hyggeligt antikmarked med en blanding af hjemmelavede ting (tasker, haarboejler, puder, legetoej osv.) og antikke moebler, lamper og pyntegenstande.

Efter markedet besoegte vi Sao Sabastio katedralen. Det er et helt specielt bygningvaerk formet som en pyramide med meget smukke mosaikker indeni. Her var der ogsaa lidt skygge for den uudholdelige hede (se billedet af simon rygsaek-ryg) og en smule aircondition til koeling.



Det skal siges at billederne ikke goer de smukke mosaikker retfeardighed.
Simons mega svedige ryg!

Om eftermiddagen tog vi til bydelen Lapa, hvor vi saa den beroemte (ubrugte) akvaedukt som skiller Lapa fra centrum. Her var enormt mange hjemloese som tiggede, og stemningen var nogle steder lidt ubehagelig...


Her saa vi ogsaa den meget beroemte Escadaria Selaron. Det er en trappe som gaar fra Lapa til bydelen Santa Theresa som ligger paa et bjerg. Den er udsmykket af kunsteneren Selaron, og der er optaget mange musikvideoer af blandt andet U2 og Snoop Dogg.



Nu vil vi slutte og faa os noget aftensmad!

4 kommentarer:

  1. Kære begge
    Sikke meget I har nået på så kort tid :-) Dejligt at høre nyt. Det eneste vi har til fælles er regnen... Hørte i dag i radioen at Sydamerika lider af eftervirkningerne af El Nino = regn :-( Vi glæder os til at se strand og vand. Stort knus til jer begge!

    SvarSlet
  2. Hej i to
    Dejligt med billeder og go fortælling til søndags morgenbordet.
    I får da oplevet og prøvet noget.
    Er der et tidspunkt hvor vi kan nå jer på Skype....
    Vi glæder os til billederne fra Sukkertoppen, når det lykkedes for jer.
    Hilsen også fra Bjørn
    knuz

    SvarSlet
  3. Hej Katrine & Simon,
    Det ville være super hvis i laver et Picasa Webalbum til jeres billeder, eller det er måske planlagt. Vi er spændte på at se jeres billeder og det er lidt sjovere at se dem efterhånden i kommer frem på jeres rejse, frem for at se dem når i kommer hjem.
    KH

    SvarSlet
  4. Kære Katrine og Simon.
    Fra Thisted og Hanstholm ønskes I en rigtig dejlig og oplevelsesrig tur. Vi sidder lige og kikker jeres billeder, det ser godt ud. Cecilie kan ikke vente til hun bliver 18 år og kan komme på farten. :-)men vi må ydmyg nøjes med en skiferie. Det kærligste tanke og hilsner fra os alle.

    SvarSlet