tirsdag den 10. januar 2012

Praia Copacabana, Praia ipanema, Lagoa Rodrigo de Freitas og Jardim Botanico

Soendag startede vi dagen ud med at fotografere stranden i Copacabana. Det var meget overskyet, saa billederne blev ikke saa skarpe som vi gerne ville have haft.



Laekre damer paa stranden! I Rio har ALLE damerne store fyldige popo'er!

Stroemmen er generelt meget staerk paa alle strandende i Rio og der kommer meget store boelger. Det er ikke saerlig sikkert at bade her, men vandet er ogsaa overraskende koldt (selv for Simon)

Efter at have taget billeder kunne vi gaa hjem til vores nye hostel og overtage vores nye vaerelse. Her bor foruden os to danske piger og to unge maend fra Norge. Vaerelset er rimelig fint og med dejlig aircondition.


Da vi endelig havde fundet os til rette paa vaerelset, fandt vi en bus som gik ud til Jardim Botanico (botanisk have). Busserne her er vildt forvirrende. Der er ingen tider, men kun numre paa busserne og de stopper kun hvis man prejer dem. Naar man endelig er kommet paa den rigtige bus og har betalt, saa handler det ellers bare om at holde paa hat og briller, for de koerer som absolut sindssyge. Da vi kom til botanisk have havde de selvfoelgelig lukket lige 20 minutter foer vores ankomst.... I stedet besluttede vi os for at gaa rundt om en kaempe soe som ligger lige ved siden af botanisk have. Soen, Lagoa Rodrigo de Freitas, som er 7 km i omkreds, er et yndet motionssted for Cariocaer (indbyggerne i Rio). Langs med soen er der flere steder maskiner til traening og stativer til udstraekning, udover at de fleste selvfoelgelig vaelger at loebe turen rundt paa de opmaalte ruter. langs med soen var der en smuk udsigt ind over byen, hvor vi fik taget nogle billeder. Vi gik ca. 5 km langs soen ned til omraadet og stranden ved Ipanema og Leblon.



Maaske kan det ikke ses paa billederne, men der er stor forskel paa de to omraader Ipanema og Copacabana. Copacabana er en meget hyggelig bydel med masser af smaa hygglige butikker og et juicepresseri paa hvert gadehjoerne (deres juice smager ikke saerlig godt). Paa stranden findes der rigtig mange damer i meget smaat badetoej (se billede) og hanloever der er nede for at lufte hunden og vise overkroppen frem. Her spilles ogsaa volley og fodbold i stor stil.

Ipanema derimod er en helt anden bydel. Her er butikker finere og dyrere og omraadet meget paenere og renere. I Ipanema staar vagter ved stort set hver butik og holder oeje, sa sikkerheden er ogsaa i top. paa stranden findes ogsaa unge piger i lidt toej (men saa er der tale om byen jetsettere). Ellers ser man ogsaa typisk boernefamilerne her.


Mandag kom vi saa endelig til Jardim Botanico. Det var en meget smuk have, med mange specielle traer og blomster. Specielt havde de nogle gigantiske palmetraer og en meget smuk samling af orkideer som vi fik nogle gode billeder af.


 
I skrivende stund er vi i gang med at uploade billeder paa picasa, men det tager rundt regnet et halvt aar, med denne lille computer og hostellets internetforbindelse. Desuden har man kun tildelt ca. 1 GB plads som standart, saa vi tror ikke der er nok plads til alle de mange billeder....

4 kommentarer:

  1. Kære begge
    Dejligt at I er så flittige til at skrive. Jeg ser dog ingen af de billeder, som I omtaler?
    Knus
    mor/Vibeke

    SvarSlet
  2. Ny forbedret version MED billeder er nu uploaded!

    SvarSlet
  3. Hej Katrine / Simon,
    Fede billeder. Især blomsterne er meget flotte.
    Hvad er dag/nat temperaturen hos jer. Det kan godt se lidt lummert ud.
    MKH

    SvarSlet
  4. Hej
    Det ser jo forrygende ud. Dejlig grønt og farverigt,
    Knuz

    SvarSlet