torsdag den 19. januar 2012

Storbyliv i Sao Paulo :-)

Saa er vi kommet til Sao Paulo for 5 naetter paa hostellet Gol! Backpackers, som er et fodboldhostel.


Sao Paulo er gigantisk og det er svaert at finde rundt selvom vi har kort over omraaderne. Vi har faaet meget detaljerede beskrivelser af vores kontakt Andreia til hvordan vi skal komme rundt til de forskellig attraktioner med metro, saa dem foelger vi til punkt og prikke. Naar vi saa ankommer til stedet har vi svaert ved overhoved at hitte rede i hvilken del af byen vi er i (i forhold til kort)....

De sidste to dage har vejret vaeret crazy! Over 20 mm regn om dagen i MEGET voldsomme byger, hvor vandet staar op over de ca. 10 cm hoeje kantsten! Det er ogsaa i nyhederne her, og vores hostel havde problemer med kloakerne paa grund af alt det vand. Vi koebte heldigvis en paraply i Rio, som vi kan bruge naar regnen tager lidt af (naar det staar ned i staenger er det bare om at finde ly i en fart). Paa trods af vejret har vi faaet oplevet en del forskellige ting de sidste par dage.

Tirsdag var vores foerste dag og vi besluttede os for at besoege nogle af de steder der laa taet paa. Vi startede med at gaa til MASP (Museum of Art of Sao Paulo - eller saadan noget lignende paa portugisisk).
Her var der en udstilling opdelt i kunstneriske perioder. Kunstnere udstillet talte blandt andet Renoir, Monet, Picasso, Van Gogh og masser af andre! Man maatte desvaerre ikke tage nogen billeder paa museet....

Efter MASP gik vi til den mest fantastiske boghandel. I Sao Paulo ligger "livraria cultura", som er den stoerste boghandel i Sydamerika. Den bestod af flere boghandler med individuelle temaer som fx. kunst, film osv. Den stoerste, som indholdt baade skoen- og faglitteratur, var i 3 etager med egen cafe og rum med sofaer, hvor man kunne laese i boegerne. Alle boegerne var i de smukkeste eksemplarer - alle indbundet, med store billeder og ofte i specialversioner. Bare sektionen med rejseboeger fyldte ca. 10-12 hyldemeter fra gulv til loft. Det var et slaraffenland for bogelskere og Katrine kunne have brug flere dage der inde. Til Simoens ellers knap saa boglige gemyt fandtes enorme boeger med billeder og tekst om verdens luksusbiler, -skibe og -fly. Tegneseriesektionen alene fyldte ogsaa en hel sektion for sig selv med mere end 10 reoler.




Om aftenen tog vi til Sao Paulos asiatiske kvarter Liberdade og spiste (laenge ventet) laekker autentisk sushi i baren. I Sao Paulo bor det stoerste antal af japanere uden for Japan og en stoer del kinesere er ogsaa ved at komme til.




Onsdag tog vi til "Marcado municipal", som er et indendares kaempemarked med alt hvad hjertet kan begaere af primaert foedevarer, men ogsaa toej og tasker. Her koebte vi broed, pesto og et stykke ost til at spise til frokost. Vi handlede ogsaa et par ting ind til at lave aftensmad paa hostellet onsdag og torsdag (paakraevet efter at have brugt alle madpengene paa sushi ;-)).




Torsdag (i dag) har vi vaeret pa Butantãn instituttet. Det er et institut, hvor man producerer modgift mod slangegift til alle alverdens slanger. De har en stor samling af giftslanger fra verden over, som er aaben for publikum. De har ogsaa et lille historisk museum, som fortaeller om instituttets oprindelse + et mikrobiologisk institut, som fortaeller om epidemiske sygdomme (pest, spedalskhed, kolera) og sygdomme smittetende med myg og taeger (dengue, malaria osv.). Desvaerre var det meste her kun paa portugisisk. Sidst havde de ogsaa aber i bure, men disse levede under efter vores mening meget daarlige forhold (smaa bure, ingen lejetoej) og vi er sikre paa at de blev brugt til tests...... :-(

Deres samling af slanger var klart det mest spaendende at se (alle de smukke farver). Dyrene talte ogsaa skorpioner, froer, skildpadder, fisk, oegler, kaempe vandrende pinde (adr!) og gigantiske klamme giftedderkopper.Vi fik et par okay billeder, selvom det var naesten umuligt med dyrenes bevaegelser og genskin i glasset.










I morgen skal vi besoege en flot park, som ligger inde midt i byen med flere museer i og BANESPA bygningen, som er et udsigtpunkt over byens hoeje skyskrabere. Og saa skal vi moedes med Andreia til oel og brasilianske "tapas" paa en bar om aftenen.

Nu vil vi gaa ud i hostellets koekken og lave os et godt aftensmaaltid :-)

3 kommentarer:

  1. Jeg beundrer jeres skrivelyst (tror nu nok mest det er Katrine der skriver mest ;-)) og at i får tid til dette. I må ikke føle jer forpligtiget til at skrive så meget, men det er lækkert at kunne følge med i hvad i oplever. Det bliver nemmere at snakke om senere.
    Ha' det. Stort knus.
    Bjørn

    SvarSlet
  2. Spændende at se hvad i oplever, og sikken noget lækkert sushi !!
    Slanger og edderkopper , godt de er bag glas.
    Fortsat go tur gennem byen, og bliv nu ikke væk....
    Knuz

    SvarSlet
  3. Ihhhh jeg vil også ud og rejse nu! Mig og Søren er meget misundelige på jer :) Det ser spændende ud, og jeg er glad for I ikke længere er i Rio (tre bygninger er brast sammen...) Jeg håber I har det godt - det ser i hvert fald sådan ud :) Kys og kram fra Lea og Søren.

    SvarSlet