søndag den 1. april 2012

Playa del Carmen

D. 26. marts ankom vi med bussen i Playa del Carmen. En lille by ved stranden, som i de senere aar er boomet til at vaere en rigtig turistby med hvide strande, turkisblaat hav, oceaner af souvenirbutikker, natklubber og restauranter og 80% amerikanske turister.

Vi blev i Playa del Carmen i knap 3 dage. Den foerste dag gik med at komme til rette og se paa den lille by. Turiststroeget "fifth avenue" havde alt hvad hjertet kunne begaere af mexicanske pyntegenstande, falske solbriller, T-shirts, snorkeludstyr, soelvsmykker, osv. Ren turistfaelde. Paa fifth avenue var der ogsaa flere steder, hvor man kunne faa taget et billede med rigtige levende enten tiger- eller loeveunger, til den nette sum af 20 US dollar. Om aftenen slappede vi af, fik noget mad og saa en film paa hostellet.






Den foerste hele dag tog vi en tur til ruinbyen Tulum ca. 1 time syd for Playa del Carmen. For at spare lidt penge arrangerede vi selv turen med lokal bus. Det betoed at vi ikke havde nogen guide, men vi kunne alligevel faa en god fornemmelse af, hvilket arbejde byen maa have vaeret at bygge. Tulum er en gammel maya landsby (ikke saa stor) helt ud til vandet. Spanierne sejlede oprindeligt  forbi stedet videre til Cuba, men besluttede sig i sidste ende til at komme tilbage for, at se hvad det var for et sted. Der var mange forskellige fine ruinbygninger og en fin lille strand nedenfor en klippe. Dog ikke en saa overvaeldende oplevelse sat i forhold til Macchu Picchu :-)














Den sidste dag i Playa del Carmen brugte vi paa at ligge paa stranden og nyde det skoenne lune vand. Vi fik ogsaa fyldt depoterne lidt op med lakrids(!!) og sur vingummi, som Playa del Carmen i kraft af den turistby den er, havde i selveste HARIBO maerket. Som lakridsnarkoman var det et oejebliks ekstase, da vi fik oeje paa dem! (1 maaned uden lakrids kan goere en skoer!)

Samme eftermiddag tog vi en bus videre nord paa, til Yacatan-halvoens hovedstad Merida.

2 kommentarer:

  1. Hvor var det bare dejligt at snakke sammen på Skype. Næsten som at have dig hjemme i stuen. Mexico lyder meget spændende. Som et sted vi kunne tænke os at besøge. Hvor imod Cuba til gengæld lyder ret utiltalende. Men nok alligevel en oplevelse, der viser at landene og befolkningerne er meget forskellige. Vi glæder os til at høre mere om Mexico. Og jeg glæder mig til lidt tips om Mexico City, til jeg skal afsted omkring 1. juni. Fortsat god tur :-)
    Knus fra far og mig

    SvarSlet
  2. Hej i 2
    Dejligt igen at se noget nyt på jeres blog. I får så mange gode oplevelser.
    Vi flytter ind i lejligheden imorgen, har været på hotel et par dage. Glæder os meget til de nye og rolige omgivelser, mede ved marinaen. Så skal jeg have afprøvet poolen og løberuterne langs vandet og parkere omkring.
    Tager nogle billeder snart og sender på mail.
    Knuz
    Yvonne/ mor

    SvarSlet