lørdag den 5. maj 2012

Death Valley og Yosemite NP

Lørdag var det så afgang fra byernes by. Inden vi for alvor skulle afsted, kørte vi et smut ud forbi Las Vegas skiltet - det er jo et must. Der fra gik turen ifølge den oprindelige plan afsted mod Death Valley. Dagen blev desværre offer for dårlig planlægning, og vi endte i stedet med, at bruge en nat i Pahrump inden vi søndag endelig begav os afsted mod Death Valley.




Turen gennem Death Valley var rigtig smuk. På mange måder mindede landskabet lidt om det vi tidligere havde set, men man forstår godt, at de kalder det for Death Valley, for der var godt nok tørt og uden den store vegetation. I parken var der også et flot udsigtspunkt ud over en gigantisk saltslette, og en slags gangbro der førte langs med en flod, hvor en meget sjælden type af bitte små fisk levede. Floden var imidlertid ved langsomt at tørre ud (dette sker hver sommer) og vi kunne se de små fisk, i den kun få centimeter dybe flod, kæmpe for deres liv. Kun de fisk som er ved søen på dette tidspunkt overlever nemlig. Man kan vel nærmest kalde dem sæsonfisk :-) Efter vores besøg i Death Valley kørte vi til Bishop for at sove.


































Om mandagen d. 30 skulle vi endelig til Yosemite National Park. Den havde vi glædet os rigtig meget til at besøge, da vi undervejs på vores rejse, havde hørt fra samtlige amerikanere, at det var "the place to go". Vi begav os fra Bishop langs østsiden af Yosemite op, for at køre tværs gennem parken og ind til Yosemite Valley. Da vi drejede ind på vejen for at køre tværs gennem parken, viste det sig imidlertid at vejen stadig var vinterlukket. Efter at have forhørt os hos en ranger viste det sig så, at også den næste tværgående vej ca. 50 km længere nord på var lukket, og vi måtte dermed køre ca. 100 km længere nordpå for at kunne krydse hen over parken, for derefter at køre sydpå igen, ned langs med parken på den anden side, for endelig at kunne besøge parken... Alt i alt en omvej på over 6 timers kørsel, hvilket i praksis betød, at det ikke lige blev til et besøg i Yosemite samme dag... Vi blev meget slået ud af nyhederne, men da vi først kom på den tværsgående vej blev vi helt overvældede af den smukke natur. Hele køreturen var én stor fornøjelse med alt fra bjergtoppe med sne på, til åbne sletter med kilometervis af lysegrønt græs og nyudsprungne træer. Der var også nogle elstra flotte køretøjer at kigge på langs vejen, da der mens vi kørte der, blev holdt et dragrace for gamle veteranbiler. Først på aftenen ankom vi til byen Sonora, ca. halvanden time fra Yosemite-parkens indgang, hvor vi efter en mega lang men virkelig smuk køretur endelig kunne hvile hovederne på puden.































Tirsdag kom så endelig dagen. Vi stod tidligt op for at komme afsted, for vi havde tidligere planlagt alt det der skulle ses i parken på et kort, sammen med en ekspert på et visitors center og det skal lige siges, at der var en hel del. Vi startede med, at tage den sydlige køretur op til dalen. Her så vi en hel fantastisk natur, som var meget forskellig fra det vi tidligere havde set. Kæmpe bjergsider tårnede sig op foran os, nogle med sne på og andre med tusinder af nåletræer. Smukke vandfald med smeltevand kom brusende ned fra bjergtoppe, mens dådyr gik og græssede i vejkanten. Da vi kom til dalen kunne vi stille bilen, for at tage en shuttlebus rundt i parken. Desværre stoppede den ikke ved særligt mange interessante udsigtspunkter, men vi endte alligevel med, at gå en lille tur langs med floden i dalen, hvor vi kunne bestige gigantiske væltede træer og krydse floden via. små broer. Efter frokost kørte vi den nordlige tur af parken. De samme fantastiske syn af vandfald og bjerge mødte os undervejs, og flere steder var der udsigt til klippeformationen "Half Dome", som er en klippetop udformet som en halv kuppel. På turen var der også udsigt til et kæmpe stort vandfald, hvis brusen resulterede i den mest smukke regnbue ved foden af det. Sent på eftermiddagen kørte vi den lange stejle tur op af bjerget til Glacier Point, som er det højest liggende udsigtspunkt i parken. På den lange vej op så vi også en coyote (præriehund) stående langs med vejen. Til Simons store fortrydelse mødte vi hverken mountainlions eller brune bjørne. Oppe på toppen af Glacier Point var der en helt ubeskrivelig udsigt over hele parken og til blandt andet Half Dome og Nevada Falls. På toppen var der iskoldt, og flere steder lå der sne, men vi fik nogle vildt flotte billeder af landskabet inden vi kom til at fryse alt for meget. Efter dagens højdepunkt og den perfekte afslutning på dagen vendte vi om aftenen snuderne hjem mod Sonora igen.














































































1 kommentar:

  1. Hej i to. Det var dog det mest fantastiske i ser. I får godt nok plusser på oplevelseskonten. De minder kan I leve på resten af livet. Virkeligt flot og godt at I opdatere på bloggen igen.
    Kærlig Hilsen, Bjørn

    SvarSlet