torsdag den 24. maj 2012

Los Angeles v. 2

D. 18 maj skulle vi tilbage til udgangspunktet, nemlig Los Angeles. Vi havde besluttet os for, at bo på det samme hostel, som vi havde boet på, da vi først ankom til USA. Meningen var, at vi havde en dag tilbage med bil, som vi ville bruge på, at besøge Disneyland. Vi havde glædet os til at komme afsted, men det viste sig, da vi var inde og tjekke på nettet, at Disneyland består af to parker og hvis man vil besøge dem begge, som vi meget gerne ville, koster det 105 dollar pr. mand, plus 15 dollar parkering. Udover det, må mad ikke medbringes til Disneyland, så man er tvunget til at købe en dyr frokost og måske også aftensmad (hvis man vil se fyrværkeri kl. 12). Det betød altså at det ville koste i omegnen af 300 dollar = 1700 kr. for os to til at komme i Disneyland. Det synes vi simpelthen var for dyrt i forhold til, hvor mange penge vi havde tilbage, så vi måtte skuffede aftale at lade være (vi skulle nemlig også give 60 dollar hver, for en sightseeingtur senere på ugen). I stedet brugte vi den dag på at nyde vores sidste dag med bil. Fra nu af skulle alt jo være i gåafstand for, at det kunne besøges. Vi kørte ud og handlede i Target for sidste gang, så vi kunne klare os til de sidste par dage, inden vi skulle hjem.

Søndag tog vi afsted til lufthavnen for at aflevere bilen. Det var en lidt vemodig følelse, at tømme hele bilen og aflevere den, når vi nu havde haft glæden af den i hele 5 uger... Men samtidig betød det også, at vi snart skulle hjem, hvilket vi jo glædede os til. Vi kom desværre til, at skulle bruge det meste af dagen på at vente i lufthavnen. Bilen skulle afleveres inden kl. 12, så da vi lidt i 12 havde afleveret den og havde taget en shuttle ud til lufthavnen, var der stadig næsten to og en halv time til, at hotellets gratis shuttle fra lufthavnen kom og hentede os. Da Klokken blev 14, som var afgang, havde vi ikke hørt fra nogen endnu. Minutterne gik, men der var stadig intet syn af nogen chauffør. Da vi havde ventet en halv time på ham, ringede vi til hostellet, som kunne fortælle, at han nok ikke ville komme så. I stedet kunne vi tage en shuttle fra et af selskaberne, og så skulle de nok betale. Det var en rigtig fin løsning, men måske kunne de have sagt det noget før, så vi kunne have taget shuttlen hjem kl. 12 og ikke kl. 14.45....... Da vi endelig kom hjem 15.30, var halvdelen af dagen jo næsten gået, men vi skulle alligevel ikke lave det store :-)

Mandag gik vi ind til Farmers market, som lå på den vej vi boede på. Det er et hyggeligt markedsagtigt sted, med permanente restaurantboder, skikboder, lejetøjsbutikker, souvenirbutikker, grønthandlere og alt muligt andet. Det var et rigtig hyggeligt sted, hvor vi satte os og fik lidt frokost. På vejen hjem gik vi forbi en hundeforretning, som vi havde lagt mærke til tidligere på grund af den sjove navn "Barkin' Bitches". Vi gik ind for, at købe en lille snack til Simons hund Candy. Da vi kom indenfor viste det sig, at de havde omkring 15 forskellige hunde til adoption. Flere forskellige søde små valpe, men også lidt større unge hunde på omkring et år, og helt voksne. Alle hundene var vildt søde, og vores besøg tog selvfølgelig meget længere tid end forventet, da vi lige skulle hilse på alle hundene!
Om aftenen var der stand up aften på hostellet, med 3 forskellige komikere udefra, som skulle holde et show. Der var egentlig ikke nogen af dem der var specielt gode, men vi fik en hyggelig aften ud af det alligevel.

Tirsdag havde vi booket en tur fra hostellet. En rigtig LA/Hollywood rundtur. Vores guide var en ældre og rigtig frisk mand, som vidste vildt meget om byen. Vi startede selvfølgelig turen med a køre op til Hollywoodskiltet.

Her efter kørte vi afsted ind til centrum, hvor i efter et par facts fik tre kvarter til at gå rundt. Vi gik en tur på fortovet langs med alle stjernerne, for at spotte alle dem vi kendte, så gik vi over til Graumans Chinese Theatre, hvor alle de aller mest kendte mennesker har afsat deres hånd- og skoaftryk. Det var rigtig sjovt og se, hvem man passede sko og hånd størrelse med, og se deres underskrifter. Fx. har Eddie Murphy virkelig små fødder - kun en enkelt størrelse eller to større end Katrine, som bruger 37. Vi så også alle de mange udklædte figurerer gå rundt på gaden. Her var blandt andet Darth Vader og en stormtrooper, spiderman og ironman.I løbet af turen, fik vi også set de to hoteller, som Julia Roberts bor på i Pretty Woman. Hun starter på et rigtig skodhotel "Las Palmas" på en sidevej til Hollywood boulevard, og efterfølgende tager Richard Geare hende med på The Beverly Wilshire hotel tæt ved Rodeo Dr. Bagefter var vi i Beverly Hills, for at se hvor alle de kendte bor. Man så mest bare portene på alle de kendtes huse, men det var meget sjovt at se nogle af de andre huse. Hvor ekstremt store og virkelig overdådige de er. Vi så blandt andet the Playboy Mansion, Janet Jacksons hus, David Beckams hus, Michael Jacksons tidligere hus, Jackie Chans hus og der hvor serien "Fresh Prince of Bel Air" blev optaget.

Da vi havde fået nok af de kendtes residenser, skulle vi ned og se først Santa Monica Beach og dernæst Venice Beach. Santa Monica var smukt og så rigtig lækkert ud. En meget bred strand og hyggelige parker.Venice Beach var en helt anden sag. Her var fyldt med hjemløse der solgte ting ved boder, skatere som brugte skateparken, folk der kørte på rulleskøjter og cykler, høje sorte mænd på basketballbanen og alle andre typer man kan forestille sig. I boderne kunne man både blive spået, købe "bum-signs" (pap med et eller andet ordsprog/slogan/skrift på) solgt af netop hjemløse, købe grafittimalede billeder osv, osv.... Der var masser af halvskumle permanente madboder, som solgte pizza, hotdogs og alt den slags. Det mest underlige var nok alligevel "the green doctors". Her stod sælgere udenfor og råbte "the doctor is in today. Walk ins are welcome". Der var imidlertid ikke tale om en læge, der lige kunne kurere din migræne, eller give dig et sundhedstjek. Lægerne her kunne derimod hjælpe dig med helt andre ydelser. Her kunne man gå ind og få sin tilladelse til medicinsk marihuana, blot ved at fortælle at man ofte havde ondt i maven/hovedet/benet/ryggen eller noget helt femte.
Efter Venice Beach var sidste stop på turen Rodeo Drive. Her hvor alle de kendte shopper i alle de usædvanligt dyre butikker så som Gucci, Fendi, Miu Miu, Lacoste, Dolce & Gabbana, Louis Vuitton osv... Som vores guide sagde, så skulle vi ikke bruge mere en halv time der, for så blev vi bare deprimerede over, at vi ikke engang havde råd til tax'en på tingene. Desværre spottede vi ikke rigtig nogen kendte, men det var ellers skønt vejr at gå rundt i. Til gengæld spottede Simon en bil han bare måtte se nærmere på. En Bugatti Veyron - verdens hurtigste lovlige bil på almindelig vej (ellers må de kun køre på bane).
Det var en rigtig god tur og sjovt at se alle de ting, som man bare skal se når man er i Los Angeles. Om aftenen var vi trætte og gik tidligt i seng.

Onsdag var vores sidste rigtige dag i USA. Vi gik ud og spiste en rigtig lækker (og billig) frokost, hvorefter vi besøgte den lille hundeforretning igen. Sidst vi var der havde vi lovet, at vi ville komme forbi og gå med et par af hundene. Vi brugte det meste af eftermiddagen på, at lufte 4 forskellige søde hunde. Vi håber bare, at de snart bliver adopterede, så de kan få et godt hjem. Om aftenen stod den på pakning. I løbet af vores tur havde vi fået samlet virkelig meget ekstra gods ind, som nu på en eller anden måde skulle pakkes ned i taskerne. Det var noget af en opgave, men det lykkedes nogenlunde til sidst.Torsdag d. 24 maj var det rejsedag. Vi stod op og fik pakket det sidste ned, inden vi skulle tjekke ud kl. 11. Vi brugte den tid vi havde tilbage på hostellet, til at få opdateret det sidste af vores blog, inden vi endelig skulle vende snuden hjemad. Kl. 4 blev vi hentet af en shuttlebus og kørt til lufthavnen, så vi var klar til en 10 timers flyvetur til London, inden vi endelig skulle ankomme i København kl. 19 d. 25 maj.

Location:West Hollywood, LA, CA

3 kommentarer:

 1. Tusinde tak for jeres fantastiske dagbog. Vi har nydt hver eneste afsnit.
  Vi glæder os til at se jer i morgen i Kastrup. Vi er klar med salt og sur slik til bilturen hjem :-)
  Knus mor/Vibeke

  SvarSlet
 2. Hej i 2
  Jeg har nu læst jeres sidste fantastiske indslag på bloggen. Har nydt hver eneste gang i har skrevet, det har næsten været som selv at være der selv. Levende beskrevet, dejlige billeder.
  Glæder os til at se jer igen , vel hjemme .
  knuz

  SvarSlet
 3. De to Globetrotter er hjemme igen. Skønt.
  Tak for en super blog. Glæder mig til at se jer snart.
  KH,
  Bjørn

  SvarSlet