torsdag den 17. maj 2012

San Francisco

Lørdag d. 5 begav vi os mod San Francisco. På vejen der ned kørte vi forbi en lille naturpark, hvor de havde et kæmpe redwood træ, med hul i - et såkaldt "drive thru" træ.


I San Francisco havde vi booket et hostel på forhånd, men det viste sig meget hurtigt, at hostellet (på dorm room!) var dyrere end at bo på motel, og at vi ud over det skulle betale 18 dollar pr. dag for parkering, hvor den var gratis på motellet. Derfor blev vi kun en enkelt nat (som vi havde betalt på forhånd), inden vi næste dag fandt et billigere motel inde i centrum.

Vores første rigtige dag i San Francisco, var søndag og derfor brugte vi den mest bare på afslapning. Vi gik på en rigtig amerikansk diner og spiste brunch (med blueberry pancakes), hvilket i sig selv var en oplevelse. Sikke nogen friske servitricer! Bagefter gik vi lidt ind mod byen, for at finde os en frisør, der havde åben. Simon trængte igen til at få tæmmet manken, mens Katrine virkelig trængte til at blive klippet, efter et halvt år, hvor det havde fået lov at stå. Vi gik begge meget kortere og tilfredse der fra. Om eftermiddagen havde vi bestilt billetter til den nye biograffilm Avengers. Det var en virkelig fed film, og der var også kolossalt lang kø, til at få de bedste sæder, som man jo skal kæmpe om her i USA.

Mandag gik vi ned på fishermans warf, som er havnepromenaden i San Francisco. Her kunne man sætte sig ned på et utal af forskellige fiskerestauranter og få alt hvad hjertet begærer af fisk og skaldyr (hvis man ellers havde råd!). Vi havde købt et par bagels oppe i byen, som vi satte os i parken for at spise. Længere henne af promenaden, fandtes søløvernes mole. Man kunne lugte og høre dem på lang afstand, og ganske rigtigt, da vi kom ud på molen, lå der masser af søløver på pontoner ankret op specielt til dem. Meget sjovt, at de havde besluttet sig for, at bo lige der hele året i stedet for, at svømme til øer længere syd på, som resten af flokken gør om sommeren. Her var der også rigtig flot udsigt til Alcatraz. Om eftermiddagen gik vi på Ghirardelli square og fik os et stykke god chokolade. På vej hjem, besteg vi et mindre bjerg, for at komme op og se Lombart Street også kendt som "the world's crookedest street". Det var virkelig skægt at se, hvordan de havde fået vildt mange nålesving til, at være på en strækning på under 200 meter. Efter at have vandret op af de mange trapper, begav vi os lidt slappe i benene hjem ad.
Tirsdag holdte vi os endnu en slappedag. Vi gik på cafe og fik burgere og kiggede i et par af de gode specialbutikker på Polk St. Vi fandt blandt andet en rigtig fin slikbutik, som var i gammeldags stil, med slik i glasdåser på hylder bag disken. De viste sig endda at have et kæmpe udvalg af svensk slik, så vi købte saltlakrids og lidt sur vingummi.


Onsdag gik vi igen ned på havnen, men denne gang for, at tage en sporvogn ind til Union square helt inde i centrum af San Francisco. Sporvognsturen var virkelig fin, og det var sjovt, at sidde ude i det fri og kigge på de stejle gader, og den flotte udsigt fra bakketoppene ud over byen og havet. Da vi kom ind til Union square fik vi os lidt frokost, hvorefter vi gik vi rundt og kiggede butikker. Simon måtte blandt andet bare ind i en kæmpe stor Ferrari butik. Vi købte ikke noget, men tog bussen hjem til vores motel igen senere på eftermiddagen. Generelt havde vi besluttet os for, at vi ikke ville køre i bil rundt i San Francisco. Byen er meget svært at køre i, og bilisterne er alle vildt aggressive.. Så offentlig transport virkede mere overskueligt.
Torsdag købte vi os et par sandwiches og tog bussen ud til Golden Gate Park. Her gik vi os en tur rundt i parken og rosenhaven inden vi fandt en dejlig solrig bænk, hvor vi kunne spise vores sandwiches. Da vi havde nydt omgivelserne, tog vi bussen videre til Golden Gate Bridge. Det var lidt blæsende på broen, men da vi endelig fik fejet alle kineserne ud af billedet, fik vi taget nogle finer billeder af broen, uden alt for meget tåge på. Den røde ikoniske bro, var i virkeligheden nok bare en mindre udgave af Storebælt i vores øjne...Location:Broadway, San Francisco, CA

1 kommentar:

  1. Endnu engang dejlige billeder. om det I oplever. Vi falder næsten over det hver gang der er nyt. Igen, igen hyggeligt at læse.
    Jeg skal love for at håret er blevet kort (Katrine)! Rigtigt sommerhår. Vi glæder os vildt til at hente jer på fredag kl. 19.00 i lufthavnen :-) Der skal nok være rugbrød, leverpostej mv i køleskabet og sur vingummi og salt lakrids i skabet!
    Knus mor/Vibeke

    SvarSlet