lørdag den 19. maj 2012

San Simeon og Hearst Castle

Mandag d. 14 skulle vi så sydpå igen. Vi startede med at køre på 17-mile drive, som er en flot privat vej, som går gennem eksklusive områder helt nede ved vandet. Det er her alle de kendte hollywood stjerner spiller golf og har deres sommerrecidens.
Efterfølgende kørte vi ned mod San Simeon. Langs hovedvejen hele vejen der ned ad var der fantastisk udsigt! Langs Big Sur var der enormt smukke udsigtspunkter ud over kysten med små øer og bugter lige nedenfor. Lige inden vi nåede San Simeon, var der et udsigtspunkt over et langt stykke strand. Her lå kæmpe grimme elefantsæler over alt. Også de var kommet op for at yngle og det var næsten umuligt, at se sandet for bare kæmpe sæler med lange snuder. Det var sjovt, at se hannernes specielle kamp om hunnerne, og hvordan de badede sig selv i sand og smed deres vinterham. Da vi ankom til San Simeon var det, med de mange stop undervejs, efterhånden blevet aften og vi var meget snart sengeklar.
Tirsdag tog vi op for at se Hearst Castle. Det var lidt dyrt, men vi havde alligevel besluttet, at det måtte vi bare se. Vi startede med at se en film om baggrunden for slottet og de to generationer af Hearst familiens formuer. Bagefter blev vi kørt i busser op ad bjerget, for en rundvisning i The Grand Rooms i underetagen. Her så vi hall'en, stuen hvor han underholdt gæster med kortspil og rygning, stuen hvor gæsterne fik drinks inden aftenens dinner i spisestuen, som vi også så. Ligesom gæsterne sluttede vi turen med, at se hans private biograf. Alt i huset var helt fantastisk! Hearst samlede på kunst, og hele huset var virkelig bare én stor samling af kunst! Her var gobeliner fra middelalderen, lofter fra gamle spanske huse, gregorianske teaktræstatuer, flere hundrede år gammelt silke på væggene og alt andet hvad hjertet kan begære. Alligevel insisterede Hearst på bare at kalde stedet "the ranch". Meget beskedent navn for et slot.
Efter rundvisningen kunne vi selv udforske haverne udenfor. Haverne var det mest fantastiske! Græske skulpturer, roser overalt, springvand og næsten en hel labyrinth af bede, blomster og frugttræer. Neptun poolen var var et kunststykke i sig selv. En græsk inspireret kæmpe pool med bitte små fliser i mønster overalt. Alene fliserne tog 3 år at lægge, før Hearst var tilfreds. Udover det var der græske skulpturer og gigantiske søjlegange rundt om poolen. Sådan en kunne vi begge godt bruge i baghaven... (hvis den da kunne være der). Da vi havde brugt et par timer på at se slottet, trillede vi bilen videre mod byen Santa Maria, hvor vi spenderede en nat.
Location:Big Sur og San Simeon, CA

2 kommentarer:

 1. Nu må i da snart være mættede med oplevelser. Det er de mest fantastiske ting i ser / har set.
  Og jeres Blog er blevet et flot rejsebrev med billedlig ledsagelse. I er bare go'e i to.
  I må ha' lavet denne flotte Blog om til en fotobog med tekst. Det bliver dyrt, men finansieringen bliver hermed dækket af undertegnede.
  Nu må vi så se, om i også læser disse her kommentarer, vi lægger ind på jeres Blog ;-)

  Rigtig god hjemrejse.

  Knuz til jer begge fra Bjørn.

  SvarSlet
 2. Super god ide med en fotobog med tekst. Så I mon de 5 statuer(fx Venus with the apple) og relieffet af den danske billedhugger Thorvaldsen? Jeg husker, at de havde ret fremtrædende pladser, da jeg besøgte stedet for godt 25 år siden :-)
  Jeg går ud fra, at når I læser dette, har I måttet aflevere bilen og må slæbe rundt på endnu mere bagage? Jeg håber, at der ud over billederne er belevet plads til lidt souveniers?
  Jeg håber, at I nyder de sidste par dage.
  Knus fra mor/Vibeke

  SvarSlet