søndag den 15. januar 2012

Pao de Acucar og Christo Redentor

Kaere Alle!

Endnu en opdatering fra os. I onsdags kom vi endelig op og se usigten fra det meget populaere sukkertoppen i Rio. Sukkertoppen er to hoeje bjerge midt inde i byen, lige ved indsejlingen til Rio. Der gaar en svaevebane op til foerst det lille bjerg (mellemstationen), hvor der ligger en restaurant og derefter til det store bjerg, som er et ekstremt smukt udsigtspunkt! Indgangen til svaevebanen er meget dyr, saa vi valgte i stedet at vandre op af det foerste bjerg (saa kunne vi ogsaa faa afproevet vores nye vandrestoevler). Det er var en dejlig tur gennem noget saftig regnskov, hvor man for det meste gik paa de trapper som traernes roedder havde skabt. Her saa vi ogsaa en soed lille abe. Det var enormt fugtigt og varmt i regnskoven, saa vi var helt faerdige da vi endelig kom op.



Her fra det lille bjerg kunne vi saa tage kabelbanen op det sidste stykke (Hvis man ogsaa vandrede ned igen som vi gjorde, sparede man ca. 20 reais = ca. 65 kr pr. mand). Paa toppen var der panoramaudsigt over hele Rio, men desvaerre var det ret overskyet den dag, saa billederne blev ogsaa der efter.

Ovenstaaende er view af vores strand Copacabana (der hvor vi bor)

Sejlbaade kan ogsaa anloebe havnen i Rio - Far Per!


Torsdag var saa vores sidste dag i Rio. Alle de dage vi har vaeret i Rio har vi gaaet og trukket den med at se Kristus statuen. Vi skulle bare se den, men alle har fortalt os at det er absolut smukkest i klart vejr. Hele ugen har det vaeret overskyet, saa den sidste dag var det bare noedt til at vaere. De lovede kun ca. 1% skydaekke kl. ca. 1, saa vi tog afsted fra morgenstunden. Dagen startede allerede skidt ud, med at vi maatte vente en halv time paa en bus. Da vi endelig kom frem til Corcovado (bjerget hvorpaa Kristus staar) kl. ca. 12, var alt udsolgt i billetter op af bjerget med det lille tog, helt indtil kl. 17!! Det endte med at vi maatte tage en lidt dyrere minibus der op. Bussen kunne nemlig koere med det samme (vi ville jo gerne naa den skyfri himmel), og lovede ca. 20 minutters koe paa toppen til indgang til det sidste stykke op til kristus. Bussen koerte da ogsaa med det samme, men da vi kom op var der flere kilometers koe til at komme det sidste stykke op!! Nu havde vi jo betalt for minibus-taxi, saa vi skulle selvfoelgelig ogsaa op. Efter sammenlagt ca. halvanden time i koe og 51 reais pr. mand kom vi endelig der op!


Udsigten - smuk, men meget ligesom paa sukkertoppen. Statuen - egentlig meget haard og simpel i sit udtryk, men alligevel en stor oplevelse, som man bare skulle se naar man var i Rio. Alle pengene vaerd? Vi er ikke helt sikre.



Koen for at komme med en minibus ned igen efter synet af Kristus var nasten en historie for sig selv.....

Alt i alt nogle gode sidste dage i Rio! Vi synes begge at Rio er en rigtig dejlig by. Soede indbyggere, enormt flot natur, keampe storby, leakre strande og selvom der er gadesaelgere kan man snildt veare i fred med et enkelt ryst paa hovedet ;-)
 Fredag morgen staar den saa paa transfer med minibus og baad til oen Ilha Grande.

4 kommentarer:

  1. Hej I to.
    Fantastiske billeder og fortællinger så tidligt på touren.
    Dejligt at følge Jer. Fortsat god tur.
    KH faster

    SvarSlet
  2. Det var godt i nåede atBkomme på toppen inden i skulle videre. Fik også prøvet vandrestøvlerne og sparet på transportudgifterne, det er fint.
    Nu glæder jeg mig til at se og læse om jeres paradis ø!!!
    Knuz

    SvarSlet
  3. Katrine & Simon,

    Kanon udsigt må jeg sig og kanon billeder. Skidt med at det ikke er skyfrit. Kender det alt for godt fra Singapore............
    Ja, nu gælder det paradisøen ;-)
    MKH

    SvarSlet
  4. Så er alle turistattraktionerne da set. Kom lige til at se Ilha Grande på Google maps. Vi er da ikke spor misundelige. Bounty Land må man sige! Hvor bor man sådan et sted? Vi glæder os heldigvis til Cruiset i Caribien på lørdag :-) Har sendt en mail, mon I læser mails?
    Knus

    SvarSlet